Aanmelden voor de Hustinx prijzen voor starters 2018

1 apr 2018t/m30 sep 2018

Tot 1 oktober kunnen voorstellen voor de Hustinx prijzen voor starters worden ingediend. De Hustinx stichting stelt per jaar voor 3 projecten een bedrag van €2500,- per project beschikbaar.

Kunst kan in de vrije markt niet altijd overleven. Het perspectief van de kunst en dat van het leven vallen niet altijd samen. Voor starters in de kunstenaarswereld is het vaak extra moeilijk een creatief idee te kunnen realiseren. Financiën om zich te ontwikkelen, zich te onderscheiden en ervaring op te doen ontbreken nog. Maar de drang om de sterke kanten van het aanwezige talent te laten zien en daarvoor draagkracht te verwerven is er wel.

De Stichting Edmond Hustinx wil die starters stimuleren door per jaar drie maal een bedrag van € 2.500 voor een project, idee of event te verlenen. Een afgeronde opleiding in een kunstdiscipline wordt niet gevraagd: iedereen met een idee kan meedoen.

De stimulans staat open voor kunstenaars in alle disciplines van de kunsten. Startende kunstenaars (met een relatie tot Maastricht) worden uitgenodigd om in de periode april 2018 tot oktober 2018 heel in het kort een voorstel te doen, door de kunstenaar zelf gepresenteerd of door iemand of iets anders. In bijvoorbeeld een youtube-filmpje van maximaal vijf minuten of een maquette of een live-pitch of iets anders wordt een voorstel, idee of project-van-het-leven gepresenteerd om zo een door de stichting ondersteunde start van een kunstzinnige carriere te hebben. De kunstenaar moet jonger zijn dan 30 jaar.

 

 

Aanvragen / Aanmelden

Wil je een aanvraag indienen om voor één van deze prijzen in aanmerking te komen? Stuur dan een e-mail met je naam en contactgegevens, en een uitleg van je project (of een link naar een website of video) naar info@mcem.nl.