Stichting Edmond Hustinx

De Stichting Edmond Hustinx is in 1961 opgericht met het doel kunsten en wetenschappen in Maastricht te bevorderen.
Voor starters heeft de stichting Edmond Hustinx nu ook jaarlijks drie prijzen van €2500,- beschikbaar gesteld!

De Stichting Edmond Hustinx wil jonge starters in de regio Maastricht stimuleren door per jaar drie bedragen van € 2.500 voor een project, idee of event te verlenen. Deze stimulans staat open voor kunstenaars in alle disciplines van de kunsten. Een afgeronde opleiding in een kunstdiscipline wordt niet gevraagd maar nog studerende kunstenaars komen niet in aanmerking. Startende kunstenaars (wonend of werkend  in Maastricht) worden uitgenodigd om voor 1 oktober 2019 heel in het kort een voorstel te doen, door de kunstenaar zelf gepresenteerd of door iemand of iets anders, bijvoorbeeld in een filmpje van maximaal vijf minuten (pitch). Projecten moeten voor 1 oktober zijn ingediend bij stichting Mastering Cultural Entrepreneurship Maastricht. Ook voor meer infomatie kun je daar terecht. Mailadres: info@mcem.nl< De kunstenaar moet jonger zijn dan 30 jaar en woonachtig of werkzaam zijn in Maastricht

Stuur de voordrachten voor 1 oktober naar Stichting Mastering Cultural Entrepreneurship Maastricht: . Zij begeleiden deze dit hele proces.  Het bestuur van de Stichting Edmond Hustinx beoordeelt de ingestuurde presentaties in november 2019.
Presentatie van de uitslagen zal weer geschieden tijdens de Winter Nights in december 2019.
Met de Stichting Mastering Cultural Entrepreneurship Maastricht zijn afspraken gemaakt over het volgen van de realisatie van het project/idee en over het verder begeleiden van de startende kunstenaars met steun en adviezen.
Kijk verder op www.hustinxstichting.nl/register/stimulans-startendekunstenaars/

For starters in the art world the Edmond Hustinx Foundation presents annually three grants amounting to Euro 2,500. These starters, living in Maastricht, are invited to make a proposal.
The conditions are:
you must be younger than 30 years,
living and working in Maastricht
A completed art education is not necessary, but students are excluded
For example, in a youtube video of up to five minutes or a model or something else. The artist must be younger than 30 years. Send the nominations to stichting Mastering cultural entrepreneurship Maastricht and you will be informed about the progress

De Stichting Edmond Hustinx geeft op verschillende manieren uitvoering aan haar beleid om het doel te realiseren. De stichting heeft prijzen in het leven geroepen. Zij geeft financiële bijdragen aan kleinere en grotere projecten op het gebied van kunsten en wetenschappen. Dit doet zij op eigen initiatief of op aanvraag.
De financiële middelen die hiervoor nodig zijn, komen voort uit het fonds dat de stichting beheert.